');
 • Systemen zijn de oplossing voor al jouw bedrijfsproblemen

 • Hallo, ik ben Jelke Schaafsma,

  Veel bedrijven mislukken in de eerste paar jaar; maar dat wist je al. Wat je misschien niet weet, is de echte reden waarom ze worstelen om te overleven, en hoe je een gelijksoortig lot kunt vermijden tijdens deze economisch uitdagende tijden!

  Ik heb meer dan 25 jaar in loondienst en als zelfstandig interimmer besteed aan werken als Branche Manager, Product Marketing Manager, Key Accountmanager en Business Developer voor grote nationale en internationale bedrijven.  Ook ben ik Managing Director en mede-eigenaar en oprichter geweest van 2 innovatieve software start-up ondernemingen en heb ik nog even gewerkt als adviseur innovatiekrediet voor het ministerie van economische zaken.  Tijdens mijn carrière heb ik met honderden ondernemers gewerkt. In de komende minuten ga ik jou de enige grote reden voor bedrijfsmislukkingen en de enige echte remedie voor succes vertellen.

  Je denkt misschien: "Ja hoor, iedereen heeft een geheime formule, hier komt de pitch, de hype, het product dat deze kerel aan mij wil verkopen."

  Nou, ik heb iets dat je uiteindelijk misschien zou willen kopen, maar nu wil ik gewoon de vlag hijsen, de hoorn blazen en het van de daken schreeuwen, "SYSTEMEN ZIJN DE OPLOSSING VOOR AL JOUW BEDRIJFSPROBLEMEN, ONTEVREDEN KLANTEN, VERSPILLING VAN MIDDELEN, SLECHTE PRESTATIES, PERSONEELSVERLOOP, BUITENSPORIGE KOSTEN, SLECHTE KASSTROOM, ZWAKKE VERKOOPGROEI, KLEINE WINST EN DAGELIJKSE FRUSTRATIE - ALLES!"

  Weinig ondernemers en managers begrijpen de onderliggende kracht van goed ontworpen systemen. Hebben jouw systemen bijvoorbeeld consistente, wenselijke en meetbare resultaten? Verminderen ze verspilling van kostbare tijd en middelen? Presteren de systemen ook  goed als je er niet bent? Helpen ze jou maximale klantenloyaliteit, winstgevendheid en groei te bereiken? Zo niet, blijf lezen!

  De meeste eigenaren van kleine bedrijven begrijpen het niet!
  Het klopt helemaal dat elk bedrijf bepaalde systemen heeft, want anders zouden ze niet bestaan. Dus je denkt misschien dat je het min of meer al voor elkaar hebt. Een ondernemer vertelde me onlangs dat systemen net als boekhouding zijn - "SAAI" - en hij had wel belangrijkere dingen te doen. De arme man weet eenvoudig niet wat hij niet weet. Als je er zo over denkt, stop dan nu maar met verder lezen. Ik garandeer je dat als je niet leert hoe je effectieve bedrijfssystemen moet ontwerpen en implementeren, of op zijn minst toezicht houdt op de ontwikkeling, JE BEDRIJF GEDOEMD IS TE MISLUKKEN!

  Luister, ik ga je nu bewijzen dat het creëren van effectieve systemen en processen het belangrijkste is dat je ooit zult doen voor jouw bedrijf. Een "Systeemdenker" worden zal voor altijd de manier veranderen waarop jij naar jouw bedrijf kijkt. Het is de enige manier voor jou om je bedrijf te laten groeien en jouw persoonlijke en financiële doelen te bereiken.