');
 • Het alfabet en de bouwblokken voor succesvolle bedrijfssystemen

 • Als je eigenaar bent van een bedrijf, met ongeveer 1 tot 20 medewerkers, dan besteed je aandacht aan de details, de kleine dingen die het effect van de belangrijke dingen beïnvloeden.

  Overweeg even wat je nu aan het lezen bent. Het alfabet is een systeem van zesentwintig letters gebruikt voor communicatie. Door de letters in een bepaalde volgorde te rangschikken, maak je woorden met betekenis. Door woorden samen te groeperen, kun je een zin vormen die een complete gedachte uitdrukt. Verschillende zinnen vormen een alinea. Gekoppelde alinea's creëren een complete tekst of brief. Letters zijn mijn bouwstenen voor het schrijven van de teksten voor mijn website, mijn business mentor cursus en dit artikel. Als de letters niet werken, zal ik niet met je communiceren. Hoe ik de letters rangschik, onderscheidt mij van alle andere schrijvers.

  Het grote overkoepelende idee van dit alles is dat we in een wereld van systemen leven, waarvan de componenten kleinere systemen en subsystemen zijn, die allemaal samenwerken voor het welzijn van het geheel. Belangrijke activiteiten vinden op elk niveau plaats, tot in het kleinste detail. Om de uitkomst van een hoger systeem (een zin) te verbeteren, moet je de tekortkomingen van een systeem op een lager niveau (de woorden of letters) repareren of verbeteren.

  Op een dag in mijn kantoor was ik bezig met het maken van stroomschema voor een marketing campagne met vakjes voor elke stap met pijltjes ertussen. In gedachten verzonken realiseerde ik mij opeens dat elk bedrijf in feite bestaat uit vakjes van een stroomschema die met elkaar zijn verbonden en die elkaar beïnvloeden. Dit is een andere manier om naar de structuur van een bedrijf te kijken.

  De VALUEWALKER methode heeft me meegenomen op een ontdekkingsreis die veel belangrijker is dan ik me ooit had voorgesteld. Het heeft mijn leven letterlijk veranderd, niet alleen mijn zakelijke carrière. Ik heb een nieuwe en geïnspireerde kijk op de wereld, hoe dingen samenwerken en elkaar beïnvloeden, die het voor mij mogelijk maakt om bijna alles te bereiken wat ik wil.

  Een tijd geleden heb ik op Netflix een film/documentaire bekeken. Iedereen heeft het waarschijnlijk al gezien. Het heet The Secret en het geeft uitleg over de wet van de aantrekkingskracht. Een tijdje vond ik het best wel interessant, maar er was iets daaraan wat mij dwars zat. Na verloop van tijd besefte ik wat het was.

  Ik geloof niet dat alleen door aan iets te denken, door bijvoorbeeld een foto van een huis van een miljoen euro aan de muur te hangen, onze verlangens worden vervuld. Ik ben inmiddels 53 jaar oud en dat is gewoon niet mijn ervaring. Als het zo eenvoudig zou zijn, zouden de meeste mensen in grote dure huizen wonen.

  Ik geloof in de wet van de aantrekkingskracht en de kracht van positief denken. Ik geloof echter dat gedachten zorgen voor gevoelens en gevoelens gedrag sturen. Herhaald gedrag wordt een gewoonte of patroon. Daarom bepalen onze dagelijkse handelingen en gewoonten wat we echt uit het leven halen. Het ware geheim is dit: het creëren van gedragspatronen, effectieve systemen die ons consistente resultaten opleveren, geven ons veel meer kans om ons rijkelijk te belonen voor onze inspanningen.

  Mijn doel voor het onder de aandacht brengen van de VALUEWALKER methode is om ondernemers, bedrijfseigenaren en managers van bedrijven met 1 tot 20 medewerkers een andere manier te geven om naar hun bedrijf te kijken. De VALUEWALKER methode is geen rare wetenschap, het is natuurlijk en intuïtief. Het is niet gebaseerd op vreemde nieuwe technieken, maar op solide en bewezen principes die elke dag door succesvolle bedrijven worden gebruikt.

  De VALUEWALKER methode is de manier waarop je al dingen doet, zonder het te beseffen, echter met deze methode zullen jouw inspanningen gepland, systematisch en veel effectiever zijn. Je hebt met deze methode een krachtig systeem voor het maken van je bedrijfssystemen. Want net zoals het alfabet een systeem is van zesentwintig letters die je gebruikt voor communicatie, bestaat jouw bedrijf ook uit allemaal componenten met kleinere systemen en subsystemen, die allemaal samenwerken voor het succes van jou en jouw bedrijf.