');
 • DE VALUEWALKER METHODE

 • De VALUEWALKER methode kan de prestaties van elk bedrijf enorm verbeteren. Het is met name geschikt om bedrijven met 1 tot 20 werknemers verkoopklaar te maken en een concurrentievoordeel te geven in een extreem veeleisende wereld.

  Deze methode gaat jou helpen jouw frustraties te stoppen door ...

  • Organiseren: geniet van een gesystematiseerde en soepel lopende bedrijfsvoering.
  • Problemen oplossen: bouw bedrijfssystemen die dagelijkse frustraties elimineren.
  • Klanten verrassen: overtref de verwachtingen bij elk klantcontact.
  • Productiviteit verhogen: ontwikkel een cultuur van discipline en uitmuntendheid.
  • Kosten verlagen: verminder vergissingen, verspilling, inefficiëntie en herbewerking.
  • Vermenigvuldigen van jouw winst: maak van jouw bedrijf een dag-in-dag-uit systeem voor het genereren van geld.

   

  Deze methode gaat jou ook helpen met ...

  • Starten: Bouw alles vanaf de grond op met een raamwerk van systemen.
  • Groeien:  Verbeter jouw systemen en processen om tegemoet te komen aan de toename van de vraag naar jouw producten en diensten.
  • Gezond maken: Repareer gebroken of niet-effectieve systemen.
  • Verkopen: Maak je bedrijf meer waard door het verkoopklaar te maken.
  • Afhankelijkheid: Jouw bedrijf soepel laten werken wanneer je niet in de buurt bent.
  • Repliceren: Repliceren op andere markten door het te franchisen of met eigen vestigingen.
  • Manager: Jouw bedrijf door een manager laten runnen.

   

 • Beproefde methoden!

  De VALUEWALKER methode omvat het maken van een blauwdruk van jouw bedrijf en het bouwen van effectieve bedrijfssystemen en processen die zijn gericht op zes onderdelen.

   


 • Effectieve systemen zijn de essentiële bouwstenen van elk succesvol en winstgevend bedrijf. De VALUEWALKER methode transformeert de vaak complexe en dure technieken voor bedrijfsprocesbeheer zoals Lean Six Sigma en Balanced Scorecard in een eenvoudige en intuïtieve oplossing voor kleine bedrijven met drukke ondernemers met een beperkt budget.

 • De zes belangrijkste elementen van effectieve systemen

 • 1. Proces

  Zijn jouw kernprocessen op kantoor, in de winkel, restaurant, werkplaats of in de fabriek in kaart gebracht of in een stroomdiagram gezet? Zijn ze soepel draaiend, met minimale knelpunten en downtime, en met weinig fouten of er is weinig herbewerking nodig. Heeft jouw klant - direct of indirect - baat bij elke stap in het proces?

 • 2. Componenten

  Heb je alle formulieren, checklists, scripts, rapporten, brochures, databases, apparatuur, software en alles wat de werknemers en jij nodig hebben om het systeem effectief te laten werken? Ontbrekende of slecht presterende componenten zijn de oorzaak van veel zwakke systemen.

 • 3. Mensen

  Zijn jouw mensen/medewerkers geschikt voor hun werk? (mensen kun je ook zien als componenten.) Hoe goed zijn jouw wervings, trainings- en communicatiesystemen? Bevatten jouw systemen elementen van verantwoordelijkheid en motivatie? Veel ondernemers en managers geven medewerkers de schuld van problemen ondanks dat de oorzaak het slechte systeem is waar ze in terechtkomen. Ja, de problemen kunnen jouw schuld zijn!

 • 4. Kwaliteit

  Krijgen jouw klanten wat ze verwachten? Doet je product of dienst zoals beloofd. Is het vrij van fouten of defecten? Hoeveel tijd besteed je aan reparaties en nabewerkingen? Hoeveel klachten of retouren heb je? Je kunt de kwaliteit altijd verbeteren met betere systemen.

 • 5. Snelheid

  Hoe efficiënt zijn jouw systemen? Krijgen klanten hun product of dienst snel of op tijd? Kun je je doorlooptijd verkorten? Kun je de vertragingen en knelpunten in je systemen opmerken? Hoe productief zijn de werknemers? Verbetering van de snelheid - de doorvoer van producten en diensten - heeft een grote invloed op de groei en winstgevendheid.

 • 6. Meten

  Lukt het jou om te sturen op cijfers? Hebben jouw systemen doelen die je voortdurend meet? Gebruik je prestatie-indicatoren als feedback om de systemen te verbeteren? Probeer je voortdurend je best te doen?

   

 • Mijn missie

  Ik wil jou helpen jouw bedrijf geschikt te maken om te verkopen. Dat kunnen jij en ik samen doen door de loyaliteit, winstgevendheid en groei van klanten drastisch te verbeteren door de prestaties van jouw vitale bedrijfssystemen en processen te optimaliseren. Dat is wat ik jou op een efficiënte manier zal helpen doen.

   

 • Mijn filosofie

  Als Business Improvement Mentor voor kleine bedrijven, geloof ik het volgende over jou en jouw bedrijf.

  • Bedrijfssystemen en processen in combinatie met projectmatig werken zijn de bouwstenen van jouw bedrijf, of je het nu beseft of niet.

  • Om te groeien, moet je een systeemdenker worden, projectmatig gaan werken en leren hoe je effectieve bedrijfssystemen kunt creëren die klantenloyaliteit, winstgevendheid en groei verbeteren.

  • Effectieve systemen en processen stellen jou in staat kwaliteit, efficiëntie en goede producten en diensten te bieden, klanten de beste waarde te geven en belanghebbenden het grootste rendement te laten behalen.

  • Defecte systemen zijn de oorzaak van al jouw bedrijfsproblemen; verbeterde systemen zijn de oplossing voor slechte prestaties, verspilling van middelen, klanttevredenheid, personeelsverloop, buitensporige kosten, zwakke omzetgroei, slechte cashflow, lage winst en dagelijkse frustraties.

  • Een focus op systemen zorgt voor continu leren, en zal de groei en verbetering van de mensen (ook al ben je alleen) in jouw bedrijf bevorderen.

  • Door gewone mensen in buitengewone systemen te integreren, kun je een resultaatgericht bedrijf creëren, een cultuur van discipline en uitmuntendheid.

  • Je ziet direct een positief financieel effect, wanneer je effectieve bedrijfssystemen en processen begint te implementeren.

  • De echte en blijvende waarde van jouw bedrijf is te vinden in de volwassenheid van jouw bedrijfssystemen en hun vermogen om consequent de gewenste resultaten te produceren.

  Het hangt allemaal af van jou, maar ik kan jou helpen.

   

 • Leer systeemdenken en projectmatig werken, het is jouw primaire verantwoordelijkheid!

  Als jij een eigenaar of manager bent van een bedrijf, dan is het jouw primaire verantwoordelijkheid systemen te installeren die de missie en doelstellingen van jouw bedrijf routinematig uitvoeren. Dit is de belangrijkste vaardigheid die je als ondernemer moet beheersen. Alle bedrijfsfuncties, waaronder marketing, financiën en operations, vallen binnen de reikwijdte van deze vaardigheid. De echte waarde van jouw bedrijf is te vinden in de volwassenheid van de bedrijfssystemen, hun vermogen om consequent de gewenste resultaten te produceren.

  Ik hoop dat ik inmiddels een zaadje in je hoofd heb geplant of heb veroorzaakt dat een bestaand zaadje is gaan groeien. Het zaadje moet echter verder worden gevoed. Er is meer om te leren. Systeemontwikkeling en verbetering is niet moeilijk, maar het vereist de "wil" en het is cruciaal voor jouw succes op lange termijn. Door jezelf te verbinden met een "Systeem" voor dagelijkse verbetering, gaat jouw bedrijf opmerkelijke prestaties laten zien in een zeer korte tijd. Je zult versteld staan!

   

 • Wat wil je nu doen?

  Elk bedrijf bevindt zich in een ander stadium van ontwikkeling, met unieke problemen en doelen; iedereen kan echter profiteren van effectieve systemen en processen. Waar ben je nu? Wil je jouw bedrijf starten, groeien, gezond maken of franchisen?

  STARTEN
  Effectieve bedrijfssystemen zijn de enige manier om een nieuw bedrijf goed te organiseren en te structureren en om vanaf het begin indruk te maken op jouw klanten.

  GROEIEN
  Effectieve systemen bieden de beste manier om jouw bedrijf te laten groeien en het is de enige methode om groei en uitbreiding vakkundig te beheren.

  GEZOND MAKEN
  Effectieve systemen verwijderen verspillingen en inefficiënties uit jouw bedrijf. Er komt meer geld op jouw privé bankrekening.

  REPLICEREN
  Effectieve systemen en processen kunnen van jouw hele bedrijf een zelfsturend systeem maken dat dag na dag consistente resultaten oplevert. Maak je bedrijf verkoopklaar en verkoop het voor een hoge prijs. Of laat een manager het voor jou runnen, of repliceren op andere markten.

   

 • Je kunt het je niet veroorloven om geen bedrijfssystemen te maken!

  Effectieve bedrijfssystemen betalen zichzelf vele malen terug. De vraag is niet of je systemen zou moeten ontwikkelen, maar welke nieuwe systemen of verbeteringen de meest directe financiële impact zullen hebben. Wat kun je vandaag doen? Als je deze brutale economie wilt overleven, als je verspillingen wilt elimineren en alle centjes uit je bedrijf wilt persen, als je het volume aan cashflow en winst wilt verhogen, ken ik maar één manier. Kun je raden wat ik denk?

  Sommige mensen zeggen dat kennis macht is, maar dat is niet volledig. Echte macht komt door het toepassen van de kennis op een manier om gedrag te veranderen en resultaten te verbeteren. Lees duizend zakelijke boeken en je hebt alleen maar ideeën in je hoofd, die je snel zult vergeten. Je kunt erover lezen en erover dromen, maar niets verandert totdat je het doet, totdat je de kennis toepast op een systeem. Er is geen andere weg!

  In de huidige markt wordt de concurrentie om het inkrimpende besteedbare inkomen steeds groter. We zien de zwakste bedrijven mislukken. Het is echt een "survival of the fittest" omgeving. En wie zijn de fitste? Wie zal er in de toekomst nog zijn? Het zullen die bedrijven zijn met de discipline en toewijding tot ontwikkeling van krachtige bedrijfssystemen en processen. Ik weet dat je één van hen wilt zijn, en ik wil je graag laten zien hoe.

   

 • Elke dag die je wacht kost jouw geld. Begin nu!

  Beantwoord de volgende vragen om te bepalen of je klaar bent om aan de reis te beginnen.

  Heb je de behoefte?

  • Ervaar je frustraties in je bedrijf (slechte prestaties, verspilling, inefficiënties, klantontevredenheid, personeelsverloop, slechte cashflow en winstgevendheid, etc.)?
  • Werkt jouw bedrijf soepel wanneer je niet in de buurt bent, of kan het te afhankelijk van jou zijn?
  • Wil je jouw bedrijfssystemen verbeteren om winstgevender en/of concurerend te worden?
  • Hoop je dat je uiteindelijk je bedrijf kunt repliceren, verkopen voor een hoge prijs of door een manager kunt laten runnen?

  Heb je de "wil"?

  • Geloof je nu dat effectieve systemen, processen essentieel zijn voor het succes van jouw bedrijf?
  • Geloof je dat goede systemen zichzelf zullen terugbetalen? Dat de financiële voordelen ruimschoots opwegen tegen de kosten van ontwikkeling?
  • Geloof je dat het opzetten van goede systemen jouw cashflow en winst zal verhogen en er meer geld op jouw privé bankrekening komt?
  • Kun je jezelf en anderen binden aan de gestage en voortdurende taak van het creëren en verbeteren van je bedrijfssystemen?
 • Samenvatting

  Kortom, je gaat veel voordelen behalen door gebruik te maken van resultaatgestuurde systemen als de bouwstenen van jouw bedrijf. Systemen zullen jou toelaten om:

  • Voldoen aan de verwachtingen van klanten en deze overtreffen en problemen snel oplossen.
  • Verander klanten in enthousiaste fans met consistentie, kwaliteit, snelheid en betrouwbaarheid.
  • Creëer duidelijke werk en prestatieverwachtingen voor medewerkers.
  • Verminder training en supervisie van medewerkers.
  • Creëer hoge werk tevredenheid en verlaag het personeelsverloop.
  • Verhoging van de productiviteit, kwaliteit en veiligheid.
  • Minder verspilling en inefficiëntie.
  • Verbeter de winst en cashflow.

  En met krachtige systemen kun jij:

  • Groeien en jouw bedrijfsdoelstellingen realiseren.
  • Meer geld verdienen.
  • De afhankelijkheid van mensen die komen en gaan verminderen.
  • Jouw persoonlijke hands-on betrokkenheid verminderen.
  • Langetermijnwaarde bouwen in jouw bedrijf.
  • Iemand inhuren om jouw bedrijf voor jou te runnen of je bedrijf verkopen voor een goede prijs.
  • Het grootste deel van jouw dagelijkse frustratie elimineren.
 • Ben jij wel geschikt om samen te werken met mij als jouw Business Improvement Mentor?

  Je bent geschikt om samen te werken met mij als: 

  • Ik erop  kan vertrouwen dat jij bereid bent het werk te doen en de gemaakte afspraken nakomt.
  • Dit het juiste moment voor jou is om ondersteuning van mij als jouw Business Improvement Mentor te accepteren.
  • Je geeft mij het voordeel van de twijfel en bent bereid nieuwe concepten of andere manieren te proberen.
  • Als je voelt dat je niet krijgt wat je nodig hebt of verwacht van mij, dan ga je dit delen met mij zodra je het voelt en vertel je wat jij wilt en vraag je wat je nodig hebt.
  • Je bent bereid om het zelfvernietigende gedrag dat jouw succes beperkt, te elimineren of aan te passen.
  • Je bent iemand die de eer voor jouw succes met mij kan delen.
 • Dankjewel voor het lezen

  Ik weet dat systemen in combinatie met projectmatig werken de oplossingen bieden voor waar jij naar op zoek was. Het zijn jouw bouwstenen voor het creëren van een opmerkelijk bedrijf, waar je trots op kunt zijn en waarmee je je levensdoelen kunt realiseren. Ik geloof echt dat er geen andere manier is!